skip to Main Content
Maalausliike Remula On Tehnyt Töitä Julkisivujen Parissa Jo Yli 60 Vuoden Ajan Ja Nähnyt Alan Kehityksen

Maalausliike Remula on tehnyt töitä julkisivujen parissa jo yli 60 vuoden ajan ja nähnyt alan kehityksen

Maalausliike Remula on turenkilainen julkisivusaneerausten ja huoneistoremonttien kokenut asiantuntija. Erilaisten julkisivusaneerausten ja huoneistoremonttien lisäksi sen palveluihiin kuuluvat ulkomaalaukset, maalaus ja tapetointi sekä lattiapinnoitukset. Yritys on perustettu jo vuonna 1960 ja se on vuosikymmenten saatossa siirtynyt isältä pojalle. Maalausliike Remula toimii pääasiassa Kanta-Hämeessä ja pohjoisella Uudellamaalla. Sen asiakkaita ovat rakennusliikkeet, taloyhtiöt, julkinen sektori ja yksityishenkilöt.

Ismo Remula on Maalausliike Remulan kolmas vetäjä. Hänen isänsä Pertti perusti yrityksen vuonna 1960. Aluksi Pertti teki maalaustöitä itsekseen. Pikku hiljaa toiminta laajeni ja hän otti lisää miehiä töihin. 1980-luvun alussa poika Jouko tuli mukaan kuvioihin ja samalla yritys muuttui kommandiittiyhtiöksi. Jouko oli koulutukseltaan rakennusmestari, joten yrityksen palveluvalikoima kasvoi perinteisistä maalaustöistä muihin julkisivutöihin. Myös Ismo tuli 1980-luvun lopulla tietoliikenneteknikon opintojen ohessa perheyritykseen töihin, tosin aluksi vain kesätöihin ja kiireapulaiseksi. Pian kuitenkin elektroniikkapuolen työt saivat jäädä. Isä Pertti pyysi Ismoa mukaan yhtiömieheksi. Siitä asti Ismo on ollut täysipainoisesti mukana yrityksessä. Kun Pertti 1990-luvun puolivälissä jäi eläkkeelle, Maalausliike Remulasta tuli osakeyhtiö ja poika Joukosta toimitusjohtaja. Myös Ismo sai lisää vastuuta työpäällikkönä, ja maalaustyöt jäivät vähemmälle työmaiden hoitamisen rinnalla. Vuonna 2011 toimitusjohtajan pesti siirtyi Joukolta Ismolle ja hän vetää yritystä edelleen. Maalausliike Remula onkin ollut alusta asti vahvasti perheyritys. Isän ja poikien lisäksi firmassa on pitkään tehnyt töitä Ismon ja Joukon sisko Päivi. Nyt myös Ismon vanhin tytär Sirpa on mukana yrityksen toiminnassa.

Yli 60-vuotisen historiansa aikana Maalausliike Remula on nähnyt aitiopaikalta alan kehityksen. Yhdeksi suurista muutoksista Ismo mainitsee maalaustyön vähenemisen työmailla. ”Nykyään lähes kaikki elementit tulevat työmaalle valmiiksi pinnoitettuina ja käsiteltyinä. Lähinnä seinät ja katot maalataan työmailla, ellei kattoakin tehdä valmiista elementeistä. Kalusteet, ovet ja ikkunat toimitetaan valmiiksi käsiteltyinä. Ennen kaikki maalattiin joko työmaalla tai meidän tiloissamme”, Ismo kertoo. Viime vuosina saneerauspuoli onkin korostunut yrityksen liikevaihdossa. ”Olemme uudispuolella hyvin vähän mukana. Kilpailukykymme ei riitä asuntorakentamiseen.” Toinen asia, mikä on voimakkaasti vuosien varrella muuttunut, on osaavan työvoiman saatavuus. ”Ammattitaitoisia tekijöitä on nykyään vaikea saada. Etenkään nuoria ei tunnu ala kiinnostavan”, Ismo harmittelee.

Ismo ei muista tarkkaan, milloin Maalausliike Remula liittyi SUJUun. Jäsen se on kuitenkin ollut jo pitkään. ”Veljeni Jouko lähti mukaan muistaakseni 90-luvun loppupuolella. Hän oli aina innokas käymään kokouksissa”, Ismo muistelee. Hänellä itsellään ei ole ollut niin paljon aikaa osallistua SUJUn toimintaan. ”Joissain kokouksissa ja yritysvierailuilla olen käynyt. Hauskaa on ollut ja aina on myös oppinut jotain uutta. Tuntuu kuitenkin, ettei aika oikein riitä. Jostain pitää karsia.” Alkusyksystä Ismo oli mukana SUJUn vierailulla Mirkan tehtaalle. ”Se oli viimeisen päälle hieno ja sivistävä reissu”, hän kertoo. Yritysvierailut ovatkin Ismon mielestä mielenkiintoisimpia SUJUn tapahtumia. Mukavaa on myös tavata muita jäseniä. ”Jos yritys ei ole itselle kovin tuttu, niin vierailulla oppii paljon sekä itse firmasta että sen toimittamista tuotteista. Merkittävä osuus on kuitenkin itse porukka. Pelkkiä tuoteluentoja ei jaksaisi kuunnella. Kun porukka on hyvä, niin on mukavaa.” Tuleviin tapahtumiin osallistumisista Ismo ei vielä tiedä. Talvikokous on useimmiten hankalaan aikaan, niin tulevanakin vuonna. Mielellään hän kuitenkin osallistuu tapahtumiin, mikäli niitä järjestetään sopivan matkan päässä.

Remula työssä Riihimäen vesitornilla

Back To Top