skip to Main Content
Verkostoituminen Ja Yhteisöllisyys Ovat Jäsenten Mielestä SUJUn Parasta Antia

Verkostoituminen ja yhteisöllisyys ovat jäsenten mielestä SUJUn parasta antia

Jäsenet ovat yhdistyksen tärkein voimavara. Siksi olemmekin halunneet nostaa esille jäsentemme ammattitaitoa ja tarinoita kirjoittamalla heistä artikkeleita. Tähän mennessä olemme julkaisseet jo 11 jäsenyrityksemme tarinan. Tarinoissa kiteytyy jäsentemme vahva ammattitaito ja visio alan tulevaisuudesta sekä SUJUN tärkeys yhteisöllisyyden luomisessa. Jäsenet tuovat yhdistykseen osaamisensa ja SUJU puolestaan luo paikan verkostoitumiselle niin jäsenten kuin asiakkaiden ja materiaalintoimittajien kanssa.

Verkostoituminen on jäsenyyden suola

Monille SUJUn jäsenille parasta jäsenyydessä on verkostoituminen ja yhteisöllisyys alan toimijoiden kanssa. ”Yhteistyökumppaneita ja kavereita alalla ei koskaan voi olla liikaa”, kiteyttää Saumalaakson toimitusjohtaja Anton Panchin. Rami Virtanen Etelä-Suomen Maalaus- ja Kiinteistyö Oy:stä on samoilla linjoilla. ”Alkaa tuntemaan urakoitsijoita ympäri Suomen. Juttua riittää ja yhteistyökumppanuuksia viritellään”, hän kertoo. Yhteisöllisyyden ja verkostoitumisen lisäksi jäsenyys SUJUssa on tuonut mainetta alan asiantuntijana. PK Urakoinnin Jarmo Ojanperän mukaan yritys koetaan asiantuntevana ja ammattimaisena. Häneltä kysytäänkin usein ammattilaisen neuvoja ja puheluita tulee niin suunnittelijoilta, asiakkailta kuin materiaalintoimittajiltakin. ”Antaahan se asiakkaille varmuutta, kun kuuluu alan järjestöön”, Tasoite ja Maalaus Kakriaisen toimitusjohtaja Matti Kakriainen lisää.

Seminaarit ja yritysvierailut yhdistävät huvin ja hyödyn

SUJUn järjestämissä seminaareissa kokoontuu yhteen alan urakoitsijoiden lisäksi tilaajia, suunnittelijoita, asiakkaita ja materiaalintoimittajia. Seminaareissa yhdistyykin jäsentemme mielestä kätevässä paketissa huvi ja hyöty. ”Niissä saadaan koulutusta, tietoa uusista toimintamenetelmistä, tutustutaan kollegoihin ja pidetään lopuksi hauskat illanistujaiset”, Pinnoitus-Pekan toimitusjohtaja Janne Lentz kertoo. ”Maailma muuttuu koko ajan. Viimeisen 20-30 vuoden aikana meidän ala on muuttunut radikaalisti, vaikka osa asioista on toki pysynyt ennallaan. Jatkuvasti tulee uusia materiaaleja ja menetelmiä. Seminaareissa saa tärkeää tietoa siitä, mitä kentällä tapahtuu ja muuttuu”, Kymeran toimitusjohtaja Tapani Hautamäki jatkaa. Maalausliike Remulan vetäjä Ismo Remula puolestaan pitää yritysvierailuita SUJUn mielenkiintoisimpina tapahtumina. Alkusyksystä 2022 hän oli mukana SUJUn vierailulla Mirkan tehtaalle. ”Se oli viimeisen päälle hieno ja sivistävä reissu”, Ismo kertoo. ”Jos yritys ei ole itselle kovin tuttu, niin vierailulla oppii paljon sekä itse firmasta että sen toimittamista tuotteista.”

Alan tulevaisuus näyttäytyy valoisana, mutta tekijöistä on pulaa

Useat jäsenemme ovat olleet alalla jo pitkään ja nähneet sen huiman kehityksen. PRM Yhtiöiden Mika Järvisen mukaan elämme nyt julkisivujen puolesta parhaita aikoja. ”Ala on muuttunut ihan hirveästi. Tuotteet, menetelmät ja työselitykset ovat kehittyneet todella paljon ja ovat nykyään laadukkaita”, hän kertoo. Myös Veljet Mäkilä Oy:n toimitusjohtajan Jani Peltosen mukaan eniten vuosikymmenten varrella ovat muuttuneet työturvallisuus ja materiaalit. ”Rakentaminen itsessään on raakaa, käsin tehtävää työtä, eikä sinänsä muuttunut. Robotit tai tietokoneet eivät korvaa ihmistä työmaalla. Rakentamisen ympärillä on kuitenkin tapahtunut huiman hieno kehitys. Ennen ei paljon välitetty, mutta nykyään työturvallisuusasiat on todella hyvin hoidettu.” ”Viimeisen 3-4 vuoden aikana ala on tervehtynyt. Nykyään pulaa ei ole hyvistä keikoista, vaan ammattitaitoisesta työvoimasta”, Rappaustekniikka Laurellin perustaja Ilkka Laurell jatkaa. Ilkka toivookin, että nuorempi polvi löytäisi alan pariin. ”Tämä ala on todella mielenkiintoinen ja vie mennessään. Uskon, että tämä olisi monelle nuorelle hyvä ala, kunhan vaan saataisiin houkuteltua heidät mukaan.” Tasoite ja Maalaus Huhtasen toimitusjohtaja Timo Huhtasen mukaan alalla riittää töitä jatkossakin. ”Saneerauspuolella töitä on niin paljon kuin vain jaksaa tehdä, eikä uudisrakentaminenkaan koskaan lopu. Aina tulee uusia sukupolvia, jotka tarvitsevat asuntoja. Myös ulkomailta muuttaa porukkaa. Paljon saa remonttia tehdä, ne hommat ei heti lopu.”

Back To Top